A plate of food on a table

Veckans meny

Måltiderna är en viktig stund på dagen och vi försöker alltid göra det så trevligt som möjligt för de äldre. Här kan du se matsedeln för äldreboendet Humana Sockerstan i Staffanstorp.

Vecka 27

Måndag 1 juli
Lunch: Korvstroganoff med potatis eller ris och ris
Middag: Crepes med skinka- och spenat

Tisdag 2 juli
Lunch: Strömming i tomatsås med potatismos
Middag: Stekt fläsk med löksås och stekt potatis

Onsdag 3 juli
Lunch: Biff à la Lindström med gräddsås och kokt potatis med blandning av rödbetor och saltgurka
Middag: Laxpudding med skirat smör

Torsdag 4 juli
Lunch: Köttfärssoppa med creme fraiche och smörgås
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Kycklingpannbiff med gräddsås, stekt potatis och kokta morötter

Fredag 5 juli
Lunch: Fläskköttgryta med pepparsås, kokt potatis eller ris och broccoli
Middag: Laxsmörgås med pepparrot, salladsblad, citronklyfta och dillkvist

Lördag 6 juli
Lunch: Skinkstek med gräddsås, klyftpotatis, brysselkål och gelé
Efterrätt: Banana split
Middag: Matjessill med kokt potatis, gräddfil och hackad gräslök/rödbetor

Söndag 7 juli
Lunch: Wallenbergare med potatismos, smält smör, lingonsylt och gröna ärter
Efterrätt: Cocktailbär med glass eller grädde
Middag: Köttfärsfylld pannkaksrulle

Vecka 28

Måndag 8 juli
Lunch: Spagetti och köttfärsås
Middag: Grön sparrissoppa med smörgås

Tisdag 9 juli
Lunch: Kokt fisk med ägg - och persiljessås med kokt potatis och kokta skivade morötter
Middag: Prinskorv med stuvad spenat, kokt potatis och ägghalva

Onsdag 10 juli
Lunch: Köttbullar med potatismos, gräddsås, pressgurka och lingonsylt
Middag: Ugnsomelett med sallad

Torsdag 11 juli
Lunch: Champinjonsoppa med smörgås
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Grekisk färsbiff med tomat- och grönsaksröra och kokt potatis

Fredag 12 juli
Lunch: Panerad schnitzel med bearnaisesås och stekt potatis
Middag: Västerbottenpaj med sallad

Lördag 13 juli
Lunch: Örtkalkon med gräddsås, kokt potatis och brysselkål
Efterrätt: Kladdkaka med grädde
Middag: Janssons frestelse med ägghalva

Söndag 14 juli
Lunch: Dillköttsgryta med kokt potatis
Efterrätt: Glass med kolasås
Middag: Köttbullar med stuvad vitkål och kokt potatis

Vecka 29

Måndag 15 juli
Lunch: Korvgryta med tomat- och basilika, kokt potatis och grönsallad
Middag: Varm smörgås med ost, skinka - och tomatskiva

Tisdag 16 juli
Lunch: Kokt lax med citronsås, kokt potatis och sockerärter
Middag: Oxpytt med stekt ägg och inlagda rödbetor

Onsdag 17 juli
Lunch: Kålbiff med gräddsås smaksatt med lingon, kokt potatis och pressgurka
Middag: Stekt falukorv med senapssås och kokt potatis

Torsdag 18 juli
Lunch: Ärtsoppa med ostsmörgås
Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde
Middag: Kalops med kokt potatis och kokta morötter

Fredag 19 juli
Lunch: Kycklingryta med citron- och rosmarin, kokt potatis eller ris och haricots verts
Middag: Smörgås med rostbiff, salladsblad, remouladsås och rostad lök

Lördag 20 juli
Lunch: Fläskfilégryta med soltorkad tomat, ris och haricots verts
Efterrätt: Nyponsoppa med en klick grädde eller glass
Middag: Pastrami och potatissallad

Söndag 21 juli
Lunch: Kycklingfilé med potatisgratäng och bukettgrönsaker
Efterrätt: Smulpaj med vaniljsås
Middag: Korv med bröd, senap, ketchup och rostad lök