Hur går det till att få hemtjänst?

För att få beviljat hjälp och stöd i hemmet krävs ett biståndsbeslut. Biståndsbeslutet ansöker du om genom en biståndshandläggare i din kommun. Med detta beslut i hand kan du sedan välja vem som ska utföra dina insatser.

Välj hemtjänst själv

Varje kommun har olika regler kring vem som kan bli beviljad hemtjänst. Om du inte har hemtjänst sedan tidigare vänder du dig först till biståndshandläggare i din kommun. Vill du ha hjälp i processen är du alltid välkommen att kontakta oss.

Hur gör jag för att välja Humana som utförare?

Det är enkelt att välja eller byta hemtjänstutförare. Lättast är att kontakta din biståndshandläggare som hjälper dig att välja eller byta hemtjänstutförare. Du kan även kontakta oss, så hjälper vi dig.

Det finns olika hemtjänstinsatser. En del är av servicekaraktär så som städning, tvätt, hjälp med inköp, matlagning, matlådor och andra ärenden. Insatser kan även innefatta personlig omvårdad som ser till fysiska och psykiska behov. Då handlar det om att få stöd för att kunna sköta hygien, kunna äta och dricka, klä sig och förflytta sig. Det kan också handla om sociala behov som att skapa trygghet eller bryta isolering. Hemtjänstinsatser ges vid behov, dygnet runt, utifrån överenskomna tider.

Extra hjälp

Ibland kanske du behöver hjälp med sådant som inte finns i ditt biståndsbeslut från kommunen, t. ex. hemstädning, fönsterputs eller lättare trädgårdsskötsel. Då kan vi erbjuda extra hjälp genom tilläggstjänster. Tilläggstjänster innefattar oftast hushållsnära tjänster som är skattereducerade och därför betalar du enbart hälften av vad många av våra tilläggstjänster skulle kosta i vanliga fall. 
Läs mer om tilläggstjänster.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om vår hemtjänst så är du varmt välkommen att kontakta oss. Telefon växel: 08-599 299 00

Välkommen till oss!

Kontakta oss
Sök jobb här