"Äldre människor är störtsköna"

Emil är en energisk fotbollsspelande undersköterska från Ängelholm som gillar hårdrock. Han har arbetat på Humana hemtjänst i ett och halvt år och stormtrivs.

Porträttbild på Emil

- Det är fantastiskt att få jobba med äldre som har så mycket att berätta och att de vill dela det med mig är bara så kul, svarar Emil på frågan om hur det är att arbeta i hemtjänsten.

Det var lite av en slump att Emil valde 3-årig friskvård och vidareutbildning till undersköterska. Efter en rolig praktiktid började han därefter på Ängelholms lasarett där han arbetade några år innan han började på Humana. Emil menar att det är en klar fördel att ha sjukhuserfarenhet med sig ut på fältet. 

Innan Emil började arbeta hade han precis som många andra en felaktig uppfattning om hur jobbet skulle vara. Han tänkte att det var mycket "äckelgöra" som att torka avföring och liknande inom vården, men verkligheten visade sig vara en helt annan.
- Jag tycker att äldre människor är störtsköna, säger Emil. De är roliga att vara med och har blivit en verklig tillgång i mitt liv. Jag får lära mig nya saker varje dag.

Emil berättar att det viktigaste i jobbet är förmågan att läsa av människor.
- Det är något man lär sig dagligen, att anpassa sig till varje människa och situation. Det är oerhört viktigt, säger Emil.

På frågan om hur det är att vara en kille i en kvinnodominerad sektor ler Emil, och säger att han trivs, det hade inte kunnat vara bättre. Sjävklart har han fått höra kommentarer ibland som till exempel; "men att du inte blev snickare eller elektriker istället för att göra kvinnogöra". Men Emil har lätt för att ge svar på tal och brukar istället berätta om alla fördelar som finns med att arbeta som undersköterska med äldre. Han upplever det bara positivt att vara kille i vården.
- Det är bra stämning bland oss kollegor och kunderna uppskattar att det är både tjejer och killar som jobbar. Dessutom brukar det ge ett extra plus att jag är en kille från landet.

- Mitt jobb är verkligen kanon och jag vill passa på att tacka alla härliga äldre människor som delar fantastiska erfarenheter med mig, säger Emil glatt som avslutning.

Kontakta oss
Sök jobb här