För anhöriga

Att kunna bo kvar i sitt eget hem, även när behovet av stöd och omsorg ökar, är viktigt för de flesta. Men att behöva hjälp för att klara vardagen är en stor förändring, även för dig som är anhörig. Och vi vet att en ny situation väcker många frågor.

Vi kan det här med hemtjänst och du som är anhörig till någon som behöver eller har hemtjänst är alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor. Det gäller både om du har frågor kring vad hemtjänst innebär eller hur en ansökan går till och om du vill veta mer om oss och vad vi kan erbjuda er som hemtjänstutförare.

Vi vill att du som anhörig alltid ska känna dig trygg med oss som hemtjänstutförare. Våga ställ frågor och ge oss återkoppling på sådant vi kan göra bättre. Vi samarbetar alltid. Goda relationer betyder trygghet och stabilitet för din närstående. Det gäller inte minst när det handlar om demenssjukdom. Din hjälp som anhörig är ovärderlig för att vi ska kunna ge en riktigt bra service.

Om hemtjänst

Den som vill bo kvar hemma men behöver stöd och omsorg för att klara av vardagen kan ansöka om hemtjänst. Ansökan om hemtjänst görs via kommunen där din närstående bor genom att kontakta en biståndshandläggare. I många kommuner finns sedan möjligheten att själv bestämma vem som ska utföra hemtjänsten. 

Läs mer om hemtjänst

Kontakta oss
Sök jobb här