Varför välja Humana?

Att våra kunder känner sig trygga det vet vi. Fortsätt gärna att läsa mer om hur vi skapar det.

Humanas trygghetspaket är skapat för att vardagen inte ska haverera när det oväntade händer. Vi vågar faktiskt påstå att vi är helt ensamma om ett liknande erbjudande.

I trygghetspaketet ingår:

 • Landets i särklass största juristkår

 • Jour för snabb bemanning när det oförutsedda händer

 • Omställningsstöd för våra personliga assistenter som ger säkrare anställning

 • Nykundsutbildning för dig som kund

 • Kostnadsfria utbildningar för assistenter

 • Bra försäkringar och kollektivavtal

 • En kundombudsman när assistansen inte blev som du tänkt

 • Månatlig ekonomirapport som ger dig transparens och kontroll

 • Ett aktivt påverkansarbete i assistansfrågor gentemot myndigheter och politiker

 • Nyheter som ger dig koll

 • Humana Assistansrådgivning - gratis rådgivning om personlig assistans

Största samlade juridiska kompetensen i branschen

Hos oss får du en egen jurist som ser över din assistans kostnadsfritt. Vi har Sveriges största och mest erfarna samlade juridiska kompetens inom personlig assistans och vi erbjuder juridisk hjälp på ett tiotal olika språk. Har du inte ett beslut om assistans idag så hjälper vi dig med ansökan. Våra 22 jurister står upp för att du ska få rätt beslut.

Finns det oro inför en omprövning, då bestämmer vi tillsammans hur vi ska gå tillväga.

Du har stort inflytande över din personliga assistans

För oss är det självklart att det är du som bestämmer hur ditt liv och din vardag ska se ut. Du har stort inflytande över din assistans med god insyn i assistansekonomin. Inflytande betyder att du väljer vem som ska arbeta som personlig assistent hos dig. Det kan vara din bästa vän, någon anhörig eller så rekryterar vi assistenter åt dig. Det betyder också att du är delaktig i schemat och gemensamt ser vi till att assistenterna får rätt kompetens för att utföra sitt arbete.

Hos Humana får du ett personligt team

Hos oss får du alltid personlig service. Du har ett eget team runt dig med dina egna kontaktpersoner som lär känna dig och dina behov.

Din kund- och assistentansvarig: Leder teamet kring dig och är den person du har mest kontakt med förutom assistenterna. Den här personen känner dig bäst och dina önskemål. Personen ansvarar för att din grupp med personliga assistenter fungerar och tillsammans med en rekryteringsassistent rekryterar rätt assistenter i samspråk med dig.

Assistenterna: Utför den dagliga assistansen. Ofta är en av assistenterna arbetsledare som tar ett utökat ansvar för planering av det dagliga arbetet på arbetsplatsen.

Din jurist: Hjälper dig till rätt beslut och ger dig kostnadsfri juridisk hjälp kring allt som rör din personliga assistans.

Din löneadministratör/lönesupport: Ser till att alla löneutbetalningar och annan administration fungerar.

Ditt team arbetar tillsammans för att ge dig bästa möjliga service och omsorg. Runt varje kund- och assistentansvarig finns ytterligare personer med samma roll och kompetens, till exempel om någon skulle vara sjuk eller på semester.

Bra villkor för dina personliga assistenter

Vi erbjuder marknadsmässiga löner och trygga villkor för dina personliga assistenter. Vi har kollektivavtal, arbetsmiljösamordnare, tjänstepension och Sveriges största utbildningsakademi som ger utbildningar för personliga assistenter. Det är obligatoriskt för alla våra nya personliga assistenter att gå en webbaserad introduktionsutbildning om att arbeta som personlig assistent. Vårt goda rykte gör att vi är en bra referens för eventuella framtida anställningar.

Vi påverkar i assistansfrågor

Vi har länge drivit frågan kring tydligare regler och mer kraftfulla kvalitetskrav för assistansverksamhet. Med vår värdegrund engagemang, glädje och ansvar är det självklart att vi aktivt verkar för att de som verkligen har behoven får det.

Humana har nolltollerans mot fusk. Bland annat har vi omkostnadsexperter som granskar eventuella tveksamheter. 

Kontakta oss
Sök jobb här