Personlig assistans till barn med funktionsnedsättning

Även barn har rätt till personlig assistans och det finns ingen nedre åldersgräns för att få personlig assistans. Ett barn med funktionsnedsättning ska kunna leva så likt barn utan funktionsnedsättning som möjligt.

Av våra kunder är ungefär hälften barn och ungdomar. Vi anordnar den personliga assistansen enligt dina önskemål, bland annat är du med och bestämmer vem som ska jobba som assistent, vilka löner som ska gälla och vilken kompetensutveckling assistenterna ska få. Du kan också välja att själv arbeta som personlig assistent till ditt barn. Det kan vara tryggt att veta att vi alltid gör registerkontroll hos polisen innan en utomstående assistent börjar sin anställning hos någon som är under 18 år.

Utbildning för våra assistenter

Vi erbjuder kompetensutveckling som vänder sig specifikt till assistenter som arbetar hos barn. Det är viktigt som assistent att förstå vad assistans till ett barn innebär. Vi har därför tagit fram en webbaserad utbildning med fokus på barnperspektivet för personliga assistenter. Den finns även tillgänglig för dig som förälder. Webbutbildningen med barnet i fokus samt vår introduktionsutbildning för personliga assistenter är obligatoriska att genomföra när man blir anställd som personlig assistent på Humana. Vi har en stark övertygelse om att kompetensutveckling leder till ökad trygghet både för våra kunder och personliga assistenter.

Hjälp med att söka personlig assistans

Är du osäker på om ditt barn har rätt till personlig assistans eller vill ni ha hjälp med ansökan? Vi har den största samlade juridiska kompetensen i branschen och lång erfarenhet av att söka personlig assistans för barn och ungdomar. Kontakta oss på 020-30 31 00 så hjälper vi dig. Vår juridiska hjälp är kostnadsfri. Läs om hur vi hjälper er till rätt beslut

Kontakta oss
Sök jobb här