Juridisk hjälp

Hos oss har du en egen jurist som ser över din assistans kostnadsfritt. Vi har Sveriges största samlade juridiska kompetens inom personlig assistans och vi erbjuder juridisk hjälp på ett tiotal olika språk.

Bild på två människor som tittar på ett papper

Vi vet att regler och beslut kring personlig assistans kan vara snårigt och klurigt. Därför var vi tidigt ute med att erbjuda juridisk hjälp till våra kunder. Idag är vi över 20 jurister runt om i landet och har den största samlade juridiska kompetensen inom personlig assistans.

Vi hjälper dig med din ansökan - kostnadsfritt

Vill du ha hjälp med att ansöka om personlig assistans? Är du osäker på om du har rätt till assistans? Eller har du redan ett beslut men är osäker på om antalet timmar är rätt? Kontakta oss så hjälper vi dig.
Läs mer om hur vi hjälper dig till rätt beslut.

Har du rätt till personlig assistans?

Rätten till personlig assistans bestäms av Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS). LSS är en rättighetslag, vilket innebär att om du uppfyller vissa kriterier har du rätt till assistans. 
Läs mer om rätten till personlig assistans.

Omprövning

Vid en omprövning går Försäkringskassan igenom ditt hjälpbehov för att se att du har rätt beslut. Om du närmar dig en omprövning och har frågor och funderingar kring hur den går till eller oroar dig för vad som kan hända, kontakta oss så hjälper vi dig igenom omprövningen.
Läs mer om omprövning av beslut.

Kontakta oss
Sök jobb här