Därför uppmärksammar Humana Victor Bortas Rydbergs ärofyllda uppdrag!

2015-05-18

På initiativ av Liliana Lindström, nämndsordförande i Staffanstorps kommun arrangeras nu årligen sk. ”trygghetsresor” för friska anhöriga som tar hand om och vårdar sina anhöriga i egen hemmiljö.

Årets resa går av stapeln den 13 maj, då en grupp på 8st par tillsammans med 4 extra resurser åker till Alicante, Santa Pola, en lämplig handikappsanpassad resort nära Alicantes flygplats.

En av dessa fyra extra resurser är Victor Bortas Rydberg som blivit utvald att följa med på resan som proffessionelt rustad att ge support och avlastning till de medföljande. Victor från Humana kommenterar: ” jag ser det som ett enormt privilegium att få följa med på denna resa och ge närstående möjlighet att koppla av, samla energi och få umgås tillsammans utan de stressmoment som vardagen innebär för anhörig som vårdar närstående i hemmet. Det kommer bli krävande men otroligt lärorikt”.

Staffanstorps kommun startade dessa resor som ett test projekt 2013, för att öka stöd till anhöriga vårdare, som gör en otrolig insats för samhällets omsorgsverksamhet. Det har varit ett mycket lyckosamt projekt, säger en stolt Liliana Lindström, där de friska anhöriga fått möjlighet att skapa nätverk, dela sin ibland tunga vardag och samla kraft. Resan har varit en injektion av positiv energi, relationsbyggande och en avlastning som fortsatt även efter hemkomst. 

Kontakta oss
Sök jobb här