Tillgänglighet

Vi strävar efter att vår webbplats ska vara så tillgänglig som möjligt och arbetar löpande med att förbättra den.

Under 2015 tog vi hjälp av Funka som är marknadsledande på tillgänglighet för att förbättra tillgängligheten av vår webbplats. Upplever du problem så är vi tacksamma om du hör av dig så att vi kan åtgärda problemet. Kontakta oss på info@humana.se

Anpassa sida

Ändra textstorlek

Du kan ändra storleken på texten på vår webbplats genom att trycka Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -. För att återställa trycker du Ctrl och 0 (nolla).

Inställningar i webbläsaren

Du kan också ändra textstorleken genom att göra inställningar i webbläsaren. I de flesta webbläsare och versioner gör du det under Visa och sedan Zoom alternativt Textstorlek. Se också hjälpavsnittet för den webbläsare du använder.

Hjälpmedel på datorn

Det finns hjälpmedel inbyggt i operativsystemet för Windows. Till exempel finns förstoringsmöjligheter och inbyggd skärmläsare. De hittar du under Startmenyn. Klicka på Alla program, välj sedan Tillbehör och Hjälpmedel.

Även Mac OS X innehåller en rad olika hjälpmedelstekniker för personer med nedsatt syn, till exempel en inbyggd skärmläsare, skärm- och pekarförstoring, inställningar för hög kontrast med mera. Läs mer på: http://www.apple.com/se/accessibility/macosx/vision.html

Lyssna på webben med Talande webb

Som stöd för dig som hellre lyssnar än läser texter, eller har läs- och skrivsvårigheter, finns en funktion för att få Humanas webbplats uppläst. Läs mer här.

Kontakta oss
Sök jobb här