Behandlingsfamilj - inget vanligt familjehem

En behandlingsfamilj, tidigare kallad träningsfamilj, är en familj som tar emot en ungdom i sitt hem och samtidigt fungerar som en del i ett behandlingsteam. Behandlingen som bedrivs heter TFCO. I filmen får du möta Linette som varit placerad i behandlingsfamilj, Madelene som jobbar som behandlingsfamilj och Anna som är samordnare på Humana.

 
De familjehem som anlitas inom TFCO bytte i februari 2017 namn från Träningsfamilj till Behandlingsfamilj.

Som behandlingsfamilj har ni en viktig roll i behandlingsarbetet med fokus på att stödja och uppmuntra positiva relationer och beteenden. I en behandlingsfamilj behöver en vuxen vara hemma på heltid. Behandlingstiden för TFCO är på 8-12 månader och målet är att ungdomen ska återförenas med sin familj, flytta till ett "vanligt" familjehem eller ett eget boende. 

Behovet av behandlingsfamiljer är stort. Genom att vara behandlingsfamilj kan du göra stor skillnad i en ungdoms liv. Vill du veta mer om vad det innebär att vara behandlingsfamilj eller anmäla intresse? Kontakta oss så berättar vi mer. Du förbinder dig inte till något.

Du når oss på telefon 010-410 19 19, eller via ett kontaktformulär som du hittar här.

Mer om TFCO

Han fick nytt liv med ny behandlingsmetod (Artikel från SVT)
Tvångsvård inte längre bakom lås och bom (SVT)

Behandlings-familjer sökes

Certifiering RFF

RFF (Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård) är en paraplyorganisation, som arbetar på uppdrag av medlemsenheterna, för att utveckla förutsättningarna för den förstärkta familjehemsvården med fokus på kvalitet och säkerhet
/Global/IoF/RFF-certifierad.png