Familjehem för skyddad placering

Vi söker familjehem som kan ta emot personer i behov av skydd på ett eller annat sätt. De som placeras kan vara vuxna med eller utan barn, endast barn, unga vuxna eller ett par.

Som familjehem öppnar du upp ditt hem för en person som kommer att bli en del av familjen under den tid personen är placerad i din familj. Som familjehem för en skyddad placering kan du precis som för vanliga placeringar vara ensamstående eller i en parrelation. Och precis som ett vanligt familjehem kommer du att få möta personer som alla är olika individer med olika behov och bakgrunder.

Du kommer att få vara med om positiva berikande möten men också möta olika svårigheter som kan uppkomma under placeringens tid. Till din hjälp kommer du att ha en skyddskoordinator som handhar just det ärende som ni är familjehem till. Skyddskoordinatorn har till uppgift att hjälpa och handleda er i processen framåt. Vår personal finns alltid behjälplig och efter kontorstid kan du vända dig till vår beredskapsjour om du är i behov av hjälp och stöd.

Din insats kan ha en avgörande betydelse för en enskild persons framtid.

Välkommen att kontakta Gunnel Andersson, verksamhetschef Humanas Skyddsenhet, om du har frågor om att vara familjehem för skyddade placeringar. Du når Gunnel på mobil, 070-592 04 84, eller mejl, gunnel.andersson@humana.se.

Du kan också anmäla ditt intresse direkt via formuläret nedan:

Fill out my online form.