Är ni en vanlig familj med ovanligt stort hjärta?

Det är inte de lättvunna framstegen vi minns bäst. Det är de som kräver lite mer som betyder någonting. Att öppna ert hem för ett barn ni inte känner, som har en trasslig och ibland traumatisk historia, är en utmaning för hela familjen. Men det kan vara en erfarenhet som får alla att växa. Bara familjen är trygg och stabil, har en extra plats vid matbordet och ett ledigt rum.

Ni kan bidra till att en strulig svensk tonåring eller ett ensamkommande flyktingbarn ges en ny chans att fungera. Vad barn drömmer om är ofta ganska enkelt – ett liv som alla andra. Ett vanligt liv. Så ni behöver inte vara unika eller några övermänniskor. Bara en vanlig familj med ett ovanligt stort hjärta.

Även vuxna i en utsatt situation kan behöva stöd och hjälp i form av ett familjehem. Läs Annas berättelse: Att vara familjehem för vuxna.

Jag vill veta mer om hur vi kan bli familjehem. Kontakta mig!

Eller kanske har vi en planerad informationsträff nära dig? Kolla här...

Är du placerande socialtjänst? Här hittar du våra enheter.

Vanliga frågor och svar

Kan vem som helst bli familjehem? Vad innebär det? Vad får vi för hjälp och stöd? Och hur ansöker vi? Vi har samlat svaren på några vanliga frågor om familjehem.

Till frågor och svar

Certifiering RFF

RFF (Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård) är en paraplyorganisation, som arbetar på uppdrag av medlemsenheterna, för att utveckla förutsättningarna för den förstärkta familjehemsvården med fokus på kvalitet och säkerhet
/Global/IoF/RFF-certifierad.png

Jag vill veta mer om familjehem. Kontakta mig!

Du kan också kontakta oss på Facebook eller familjehem@humana.se.

Civilstånd:
Erfarenhet av att vara familjehem:
Pågående placeringar:
Hemmavarande barn:
Storlek bostad:
Möjlighet att vara hemma: