"Om jag trivs? Underbart ställe."

Gertrud älskar att prata och skämta. Efter ett långt och aktivt liv bor hon i dag på det nybyggda vård- och omsorgsboendet i Vallda utanför Kungsbacka.

Gertrud

– Om jag trivs? Underbart ställe. Men gör personalen inte som jag säger så får de veta att de lever, säger hon och skrattar.

Byggnaden i tre plan är ljus och öppen med vackra träinslag överallt och trivsamma rum för de 60-talet kunder som bor här. I bottenplanet ligger restaurangen som både personal och kunder höjer till skyarna och som lockar till sig gäster utifrån. Gertrud bor i en ljus och fin lägenhet med djupa fönsternischer.

Ett förlösande skratt visar att vi här har en grand old lady med glimten i ögat. Hon är 89 år och har varit änka sedan 34 år tillbaka när hennes älskade Lars gick bort. Större delen av sitt vuxna liv har hon ägnat sig åt barn och bland annat jobbat som fröken på förskola och som skolvärdinna runt omkring Kungsbacka.

För Gertrud har det alltid varit självklart att ge barnen kärlek och uppmärksamhet och att behandla alla lika. Ögonen strålar när hon får berätta om sin älskade Lars som hon fick två barn med. Hon börjar prata om alla resorna runt om i Europa och ut i världen. Gertrud får tårar i ögonen när hon berättar om stunden när han förnyade sitt äktenskapslöfte med en diamantring på deras 20-åriga bröllopsdag.
– Åh, vad jag saknar hans varma händer, säger Gertrud och vänder sig mot fotografen: Får jag värma mina händer i dina en stund?

Kontakta oss
Sök jobb här