Så går det till att flytta in på ett äldreboende

För att flytta in på ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från kommunen du bor i. Att flytta till ett äldreboende innebär att du flyttar till en egen lägenhet.

Piktogram som visar hur du ansöker om plats på särskilt boende.
När du flyttar in på något av våra äldreboenden är lägenheten möblerad med en speciellt anpassad säng, men i övrigt inreder du själv utifrån tycke och smak med dina egna möbler.

Inflyttningen kan innebära en stor förändring både för dig som flyttar in och för dina anhöriga. Att du är tydlig med dina önskemål gör inflyttningen smidigare för dig och underlättar även för oss att vara behjälpliga på rätt sätt. Vi vill på alla sätt göra inflyttningen så bra som möjligt. 

Att göra adressändring, flytta telefonabonnemang och att teckna en hemförsäkring är bra att tänka på vid inflyttning. Det kan även vara bra att märka dina kläder. Alla våra äldreboenden är rökfria. Rökning är endast tillåtet utomhus.

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar eller vill besöka oss är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till våra olika äldreboende hittar du under Våra äldreboenden. Du kan även nå oss via vår växel 08-599 299 00 eller e-post info@humana.se 

Kontakta oss
Sök jobb här