Så går det till att flytta in på ett äldreboende

För att flytta in på ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från kommunen du bor i. Att flytta till ett äldreboende innebär att du flyttar till en egen lägenhet.

När du flyttar in på något av våra äldreboenden så flyttar du till en egen lägenhet. I lägenheten finns det en speciellt anpassad säng, men i övrigt inreder du utifrån tycke och smak med dina egna möbler. Ta gärna hjälp av din kontaktman som kan ge förslag för att få lägenheten luftig. Bra belysning är också viktigt.

Inflyttningen kan innebära en stor förändring både för dig som flyttar in och för dina anhöriga. Att du är tydlig med dina önskemål gör inflyttningen smidigare för dig och underlättar även för oss att vara behjälpliga på rätt sätt. Vi vill på alla sätt göra inflyttningen så bra som möjligt. 

Att göra adressändring, flytta över telefon och att teckna en hemförsäkring är bra att tänka på vid inflyttning. I övrigt medtar du det som behövs i ett hem för den personliga hygienen. Det kan även vara bra att märka dina kläder. Alla våra äldreboenden är rökfria så rökning är endast tillåtet utomhus.

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar eller vill besöka oss så är du alltid varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till våra olika äldreboende hittar du under Våra äldreboenden. Du kan även nå oss via vår växel 08-599 299 00 eller e-post info@humana.se 

Kontakta oss
Sök jobb här