Humana Sannagården

Sannagården är ett särskilt boende beläget i Tvååker i Varbergs kommun. Det ligger i ett bostadskvarter och är omgivet av grönområden med gångvägar för trevliga promenader. Vi har en vacker innergård med sittplatser.

På Sannagården arbetar vi utifrån de boendes individuella förutsättningar och behov. Humanas vision är att Alla har rätt till ett bra liv och det genomsyrar allt vi gör. 

Boendet

Sannagården har 30 lägenheter fördelat på fyra avdelningar. En av avdelningarna är avsedd för personer med demenssjukdom. På varje avdelning finns gemensamma utrymmen för kök med matplats och hemtrevliga allrum. Alla avdelningar har antingen balkong eller uteplats så det är enkelt att komma ut i friska luften. 

Det finns även en större samlingssal som man kan boka till festligheter eller andra större aktiviteter.

Aktiviteter

Olika gemensamma aktiviteter anordnas varje vecka, såsom gymnastik, allsång, tipspromenad, planerade utflykter, högläsning och sällskapsspel. Aktiviteterna planeras av aktivitetsansvarig personal och givetvis har du stora möjligheter att påverka dess innehåll. Året runt prioriteras utevistelse såsom promenader i vår park och i närområdet. Enskilda aktiviteter planerar du tillsammans med din kontaktman. 

Mat & dryck

Vi får mat från Dafgård som vi tillreder och gör i ordning i köket på respektive avdelning. Vi arbetar efter FAMM-modellen (The Five Aspect of Meal Model) som innebär att vi tar hänsyn till de fem aspekterna rummet, mötet, maten, styrsystemet och atmosfären. Detta gör vi för att skapa en trevlig måltidsupplevelse. Som en del i detta använder vi karottsystem vilket betyder att de boende tar mat själva. Vi stöttar och motiverar där det behövs för att stimulera aptit och skapa en trevlig måltidssistuation.

Vi uppmärksammar alla traditionella högtider som jul och påsk. På sommaren tycker vi om att grilla på gården.

Vård & omsorg

Den hjälp du får hos oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, d.v.s. du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten. På det viset behåller du dina funktioner längre. En omvårdnadsansvarig sjuksköterska ansvarar för din sjukvård och du har även tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut. Det finns en läkare kopplad till Sannagården som du har möjlighet att lista dig hos.

Välkommen till oss!

Kontakt

Verksamhetschef

Ing-Marie Grahmstad

Tel: 076-626 13 63

ing-marie.grahmstad@humana.se

Besöksadress

Sannavägen 11A
432 78 Tvååker

Telefon

Aktivitetsansvarig
Helen Lindé
Tel: 070-747 87 31
helen.linde@humana.se

Gruppledare
Aina Krantz
Tel: 070-164 73 07
 
Telefon personal
Fax: 0340-477 50
 
Sjuksköterska
Tel: 073-434 41 16
Tel: 073-434 40 39
 
Telefon enheter
Furubacken: 072-595 78 50
Sannalunden: 072-595 78 51
Konvaljen: 072-595 78 52
Solrosen: 072-595 78 53