Humana Pilegården

Pilegården är ett vårdboende beläget i Staffanstorp centrum. Det ligger mitt på torget, i samma byggnad som restaurang Pilegården och Medelpunkten och ligger granne med caféer, affärer och Myrans förskola.

Pilegården består av ett gruppboende för personer med demenssjukdom, Sigfrid, och ett särskilt boende, Skolgatan. Den centralt belägna byggnaden är en samlingspunkt för både hemtjänst, korttidsboende samt dagverksamheter som bidrar till en livfull miljö med många trevliga inslag. 

Sigfrid

Sigfrid är ett gruppboende speciellt anpassat för personer med olika demenssjukdomar bestående av nio lägenheter på markplan. Här finns gemensamma utrymmen för kök med matplats och hemtrevligt allrum med angränsande uteplats. På innergården finns det sittplatser för fikastunder och en egen plantering där det odlas kryddväxter och blommor.

Skolgatan

Skolgatan är ett särskilt boende med 23 lägenheter fördelat på tre plan. Samtliga lägenheter har kök och egen balkong. Sex av lägenheterna är tvårumslägenheter där äkta par/sambor kan bo tillsammans. På varje våningsplan finns ett gemensamt kök med matplats.

Aktiviteter

På Pilegården finns det alltid någonting att göra. Gemensamma aktiviteter anordnas varje vecka, såsom gymnastik, musikquiz, bingo och ostprovning. För alla som flyttar in erbjuder vi att göra en aktivitetsanalys där vi går igenom vad personen har för intressen och vad den gillar att göra för att det ska bli en så bra och stimulerande vardag som möjligt. Vi har en aktivitetsansvarig, som tillsammans med din kontaktman och våra aktivitetsombud planerar och utför aktiviteterna. Enskilda aktiviteter planerar du tillsammans med din kontaktman. 

Året runt prioriteras utevistelse såsom promenader och under sommaren flyttas aktiviteterna ut i trädgården. I huset finns två dagverksamheter och i de gemensamma lokalerna är det ofta inbjudna gäster som står för uppträdande och underhållning.

Mat & dryck

Lunch och middag lagas i husets egna kök. Du väljer själv om du vill äta på avdelningen, i lägenheten eller i restaurangen. Det bakas flitigt på avdelningarna, framför allt på demensboendet, där det ofta doftar nybakat. Personalen finns alltid med vid måltiden och stöttar och hjälper om det finns behov. Vi har tillgång till dietist på kommunen. Vårt kostråd träffas tre gånger per år och har en kontinuerlig dialog med kockarna i köket.

Vi har festligare tillställningar som gåsamiddag, räkskiva och vi firar traditionella högtider som jul och midsommar med traditionsenlig mat.

Vård & omsorg

Den hjälp du får från oss utgår alltid ifrån ett rehabiliterande förhållningssätt, d.v.s du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten. På det viset behåller du dina funktioner längre. Alla boende har en kontaktperson som är den person du har mest kontakt med och som vid behov är den som hjälper till med den personliga hygienen. Det finns alltid möjlighet att byta kontaktman, det viktigaste är att det känns bra för dig.

Sjuksköterskan ansvarar för din sjukvård och du har även tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut. Det finns en läkare kopplad till Pilegården som du har möjlighet att lista dig hos.

Välkommen till oss!

Kontakt

Verksamhetschef

Daniel Bevréus

Tel: 070-164 73 30

daniel.bevreus@humana.se

Besöksadress

Torget 7
245 31 Staffanstorp

Telefon

Telefon Sigfrid
Tel: 046-25 15 82
 
Telefon Skolgatan

Våning 1
Tel: 046-25 12 82
 
Våning 2
Tel: 046-287 17 28
 
Våning 3
Tel: 046-25 12 72