Humana Södra Centralgatan

Södra Centralgatan är Humanas första äldreboende i egen regi. Huset är modernt byggt, med den nyaste tekniken inom både hjälpmedel, ljussättning och dekoration integrerat i byggnationen.

Lägenheterna

Det finns 81 stycken luftiga och ljusa lägenheter fördelade på fem våningsplan. Lägenheterna är fyllda med funktion, ny teknik, men också inredningstankar. En hel garderobsvägg för personlig förvaring, naturmotiv ovanför köket, lågt fönster med utsikt över trädgården även när man sitter, färgglatt kakel i blått och grönt i badrummet och en sänggavel i trä med speglar. 

Boendet

Förutom avdelningarnas stora inglasade balkonger finns det även en underbar takterrass med utsikt över Gävles takåsar, mysiga sittplatser samt SPA med bastu och badmöjligheter. 

Varje avdelning har ett stort öppet gemensamhetsutrymme och kök. Här samlas man för att umgås, äta och njuta av gemenskap. 

Är du intresserad av att bo här?

Inflyttning sker kontinuerligt. Det är kommunens biståndsbedömare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende. 

Kommunen tar hänsyn till den äldres önskemål om äldreboende, men det är behov och platstillgång som styr vilken plats som kan erbjudas. Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller söker mer information, eller kanske vill komma och titta på boendet.

Inriktning kultur

Södra Centralgatan har en kulturinriktning. Det vill säga att våra aktiviteter präglas av kulturinslag, såsom sång och musik, film, dans och teater. Vägledande för vilka aktiviteter som vi anordnar är självklart alltid dina egna önskemål.

När du flyttar in hos oss upprättar vi en så kallad aktivitetsanalys. Det innebär att vi tar reda på vilka dina intressen är och vilka aktiviteter som passar dig för att du ska känna att du får en meningsfull tillvaro hos oss.

Vi har en aktivitetsansvarig som tillsammans med aktivitetsombuden ansvarar för aktiviteterna. Aktivitetsansvarig är i tjänst alla vardagar.

Gävle är en kulturstad med anor. Vi kommer därför även att samarbeta med lokala kulturinstitutioner, ordna kulturutflykter och aktiviteter samt bjuda in kulturella evenemang till boendet.

Kontakt

Verksamhetschef

Maria Hanning

Tel: 072-204 09 40 (må-fr 08-17)

maria.hanning@humana.se

Bitr. verksamhetschef

Carina Norbäck

Tel: 070-744 39 00 (må-fr 08-17)

carina.norback@humana.se

Äldreboende - Humana Södra Centralgatan

Södra Centralgatan 19A
802 51 Gävle 

Telefon

Växel sjuksköterska och rehab: 
026-60 07 68

Växel plan 2-6: 026-60 07 65

Gruppledare: 072-584 40 17 
(må-fre 07-16)

Sjuksköterska: 072-584 00 11