Södra Järnvägsgatan i Växjö

Södra Järnvägsgatan i Växjö är Humanas andra äldreboende i egen regi. Huset är miljöcertifierat och fyllt med den senaste tekniken för att möta framtidens behov. Fasaden är byggd med en spännande och innovativ teknik som ger ett karakteristiskt utseende. Med solceller och sedumtak skapar vi ett energineutralt och vackert hus.

Lägenheterna

Det finns 72 st luftiga och ljusa lägenheter fördelade på fyra våningsplan. Lägenheterna är fyllda med funktion, ny teknik, men också inredningstankar. En hel garderobsvägg för personlig förvaring, naturmotiv ovanför köket, lågt fönster med utsikt över trädgården även när man sitter, färgglatt kakel i badrummet och en sänggavel i trä.

Det finns en TV monterad i varje lägenhet. Surfplattor finns också tillgängliga för att njuta av talböcker, musik, film eller annan underhållning.  

Omgivningarna

I kvarteret Skärvet ges det utrymme för framtidens boende. Staden förtätas, byggandet ligger i framkant ur ett miljöperspektiv och här blandas olika boendeformer. Det blir ett kvarter med hög servicenivå och närhet till stadens kärna. Den nya stadsdelen kommer att hysa många faciliteter så som butiker, vårdcentral och andra träffpunkter. Detta ger de boende på Södra Järnvägsgatan fortsatt möjlighet att delta i samhällslivet. Läs mer om kvarteret på Skanskas hemsida. 

Boendet

Varje avdelning har ett stort öppet gemensamhetsutrymme och kök. Här samlas man för att umgås, äta och njuta av gemenskap. Det finns också en stor fin trädgård och inglasade balkonger som ger stor möjlighet till att vara ute stora delar av året. 

Intresserad av att flytta in? Läs hur du går tillväga här.

Kontakt

Verksamhetschef

Magnus Linderos

Tel: 070-795 74 17

magnus.linderos@humana.se

Adress

Södra Järnvägsgatan 22
352 34 Växjö 

Kontakt

Kvalitet- och utvecklingschef
Titti Tedenryd
Telefon: 070-265 43 54

SodraJarnvagsgatan@humana.se