Humana Riddarstensgården

Riddarstensgården är ett äldreboende för personer med demenssjukdom som ligger i ett lugnt grönområde med naturen inpå knutarna och goda möjligheter till dagliga promenader.

Riddarstensgården är ett Silviacertifierat boende. Certifieringen innebär att all personal på boendet har genomgått en utbildning i demensvård för att höja livskvaliteten för de demenssjuka och deras anhöriga. För att alla ska trivas på Riddarstensgården jobbar vi efter orden omtanke, kärlek och gott bemötande gentemot dig som kund, dina anhöriga och de som jobbar hos oss. Humanas värdeord glädje, engagemang och ansvar genomsyrar hela verksamheten.

Boendet

Riddarstensgården består av fem enheter med totalt 40 enrumslägenheter. Inom varje enhet finns gemensamhetsutrymmen och fina uteplatser.

Aktiviteter

För att skapa en meningsfull vardag anordnar vi varje vecka olika aktiviteter, som t.ex. gymnastik, allsång, tipspromenad, utflykter, högläsning, pubkvällar, café och sällskapsspel. Vi har även personal som är utbildade för att ge taktil massage. Vi använder oss mycket av sång och musik, vilket har en positiv effekt på personer med demenssjukdom.

Aktiviteterna planeras av vår aktivitetsansvarige, men givetvis bestämmer du själv vad du vill delta på och ger önskemål på aktiviteter du tycker är roliga. Året runt prioriteras utevistelse som promenader i vår park och i närområdet. Enskilda aktiviteter planerar du tillsammans med din kontaktman. Vi har även kulturaktiviteter och underhållning av skiftande slag.

Mat & dryck

På Riddarstensgården arbetar vi för att skapa hemtrevliga och trivsamma måltider utifrån en modell som tilltalar sinnena. Maten levereras av Dafgård och tillreds sedan i respektive avdelnings kök.

Vård & omsorg

Det stöd du får från oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, d.v.s. du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten. Bra omsorg och välmående är viktigt, därför sätter vi alltid ribban högt när det kommer till vårt dagliga arbete. Vi vill skapa goda förutsättningar för att varje boende ska känna att de har en meningsfull vardag. Vårt arbete utgår från Humanas vision "Alla har rätt till ett bra liv". 

Lerums kommun ansvarar för tillgång av sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut. 

Välkommen till oss!

Kontakt

Verksamhetschef

Mandy Sajadi

Tel: 070-7381089

mandy.sajadi@humana.se

Besöksadress

Riddarstenshöjden 11
443 33 Lerum

Telefon

Gruppledare
Joanna Ardebring
Tel: 0732-752372 
joanna.ardebring@humana.se

Malin Närman
Tel: 070-164 73 10
malin.narman@humana.se 

Aktivitetsansvarig
Turid Ryan
Tel: 0732-752374
turid.ryan@humana.se

Enheter
Jätten: 0302-50775
riddarstensgarden.jatten@humana.se

Oxen: 0302-50776
riddarstensgarden.oxen@humana.se

Riddare: 0302-50773
riddarstensgarden.riddare@humana.se

Stenen: 0302-50774
riddarstensgarden.stenen@humana.se

Svanen: 0302-50777
riddarstensgarden.svanen@humana.se

Natt: 072-858 23 73
riddarstensgarden.natt@humana.se