Humana Norrgårdshöjden

Mitt i Åkersbergas centrum ligger Norrgårdshöjden, ett nytt modernt äldreboende med närhet till både grönområden och centrala funktioner.

För att kunna flytta in på ett äldreboende behöver du ha ett biståndsbeslut från kommunen. Läs mer om hur detta går till här.

Lägenheterna

Boendet består av 54 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Lägenheterna är modernt inredda och har innovativa lösningar som underlättar vardagen för dig som boende. I den platsbyggda garderoben har du gott om förvaring. Det finns även ett litet kylskåp och ett pentry för lättare matlagning. De låga fönsterna gör att lägenheten blir mycket ljus och ger möjlighet att se ut även om du är sittandes. Badrummet är rymligt med ett färgglatt kakel. I varje lägenhet ingår det en TV, sänk- och höjbar säng samt en sänggavel med inbyggd belysning. 

Teknik och design

På Humana satsar vi mycket på teknik för att underlätta vardagen både för dig som boende och för medarbetarna. Med nya innovationer skapar vi möjligheter för integritet, trygghet och kvalitet. Vi har ett nyckelfritt boende där du som boende har din egen tagg som går till din lägenhet. Medarbetarna öppnar lägenheterna och medicinskåp med hjälp av telefon. Hela huset har både trådbundet nätverk och wi-fi. Du kan alltid koppla upp dig och till exempel kontakta anhöriga, skicka bilder eller ta emot mejl. 

Varje lägenhet har en TV installerad med basutbud av TV-kanaler. På din TV får du också information om veckans matsedel och aktiviteter och kan se vad det är för väder. I gemensamma utrymmen finns också digitala skärmar som visar aktuell och intressant information.

Gemensamma utrymmen ger möjlighet till ett socialt liv

Vid utformandet av huset har vi satsat mycket på de gemensamma utrymmena och skapat rum för aktiviteter, träning och rehabilitering. Till exempel har alla avdelningar ett stort trivsamt vardagsrum som även ansluter till det gemensamma köket. På varje våningsplan finns en stor balkong som knyter samman de två avdelningarna på respektive plan. Från balkongen kan du blicka ut över trädgården. 

Boendet har även ett aktivitetsrum där du kan måla, baka och göra andra kreativa saker. I rehab-rummet kan du träna eller besöka vår lilla SPA-avdelning.

Bild som visar en del av köket, en detaljbild och en bild som visar vardagsrummet.

Omgivningarna

Norrgårdshöjden är ett nytt bostadsområde, cirka en kilometer från Åkersberga centrum. I närområdet har du tillgång till kollektivtrafik, skolor, service, med mera. 

Kontakt

Verksamhetschef

Annette Bengtsson

Tel: 076-142 23 56

annette.bengtsson@humana.se

Gruppledare

Theresa Johansson

Tel: 070-572 87 41

theresa.johansson@humana.se

Äldreboende - Humana Norrgårdshöjden

Norrgårdshöjden 3
184 36 Åkersberga

Telefon

Växelnummer administration (sjuksköterskor, HSL-ansvarig, gruppledare och verksamhetschef): 08-505 251 90

Växelnummer till avdelningarna: 08-425 019 00